Ősi rituálék - Gyermekhívó dallamok

gyermekhivodal.jpg

Korábban olvastam egy néprajzzal és kultúrákkal kapcsolatos tanulmányban, hogy egyes ősi törzseknél mennyire más volt a szülővé válásra való felkészülés. A maihoz képest egy sokkal tudatosabb, sokkal spirituálisabb...és véleményem szerint sokkal belsőségesebb folyamat volt, mint ma általában.

Egyes törzsek női, amikor elérkezettnek látták az időt, hogy gyermeket szüljenek, elbúcsúztak pár napra-hétre férjüktől és egy erdőbe vonultak meditálni. Elkezdték magukat mentálisan felkészíteni a gyerek érkezésére, mind testi, mint szellemi szinten. A meditáció folyamatára nem tért ki a tanulmány, mégis egy nagyon szép dolgot írtak még benne.

A nő meditálás közben elkezdett egy akkor még számára is ismeretlen dalt dúdolni. Ez volt az un. gyermekhívó dal. Nem kellett szövegnek lenni hozzá, sokszor csak egy dallam volt, ami megfogalmazódott a meditáló asszonyban. Amikor úgy érezte, hogy ez az a dallam, amivel hívni fogja le a Földre a hozzájuk leszülető gyermeket, hazament és a dallamot megtanította a férjének. 

Így már ketten dúdolták rendszeresen a hívódalt. Ez a dallam végigkísérte a gyermeket élete útján. Dúdolták az áldott állapot alatt, a szüléskor a bábák, dúlák is. Kiemelt eseményeken, ami a gyermekkel - és később a felnőtt emberrel volt kapcsolatos, szintén ezt a dalt zengték.

A kisgyermeket sokszor ezzel a dallal nyugtatták, ha nem tudott elaludni, vagy ha épp sírós kedvében volt, nyugtalan volt. 

Így a mai korban terhességnek nevezett állapot egy teljesen más állapot volt. Áldottá vált.

Te hogyan készülsz fel az áldott állapotra?