Házi készítésű körömvirágkrém - a kéz szépségéért

koromviragkrem.jpgA házi készítésű natúrkozmetikumoknak megvan a varázsa is, amellett, hogy tudjuk mit kenünk magunkra. A tudatos életmódhoz az is hozzátartozik, hogy kozmetikumainkban is odafigyelünk a természetességre.

Házi készítésű körömvirágkrém

A körömvirág kitűnő hámosító és kellemes illatú gyógynövény. Egynyári virágként érdemes minden évben vetned párat magadnak is, hogy mindig legyen kéznél. Sárga virágai tartalmazzák a hatóanyag jó részét, így a krémünkbe is ezt használjuk. Ha nincs otthon saját növénykéd, akkor szárított körömvirágot kapsz bioboltokban is. 

Hozzávalók:

5 ek. kókuszzsír (vagy shea vaj, kakaóvaj)

1 marok körömvirág apró darabokra morzsolva

Elkészítése:

Az elkészítése nagyon egyszerű. Lassú tűzön hevítsd fel a kókuszzsírt, majd add hozzá a virágokat. Folyamatos kevergetés mellett főzd össze őket. Kapcsold le a gázt alatta, (vagy kapcsold ki a lapot), és hagyd így ameddig ki nem hűl. Amikor megdermedt tedd be a hűtőbe, és csak másnap használd a krémet, miután újra felhevíted, és szűrd le a virágmaradékokat. A kész olajat tedd egy jól záródó üvegcsébe, és hagyd újra kihűlni, zárd le. Kész is!

Eltárolhatósága: 2 hét minimum, de ha hűtőben tartod akár egy hónap is lehet. 

Érdemes egyszerre csak annyi mennyiséget készítened, amennyit elhasználsz maximum egy hónap alatt, és inkább frisset gyártani, hogy a zsiradék ne tudjon megavasodni.

Ha hidegen sajtolt olajba teszed, akkor nem kell felhevíteni, sőt! Így kihasználhatod az olajban rejlő hatóanyagok sokszínűségét is, még intenzívebben tudod táplálni a bőröd.

 

MÉG TÖBB DIY KOZMETIKUM:

Dezodor, ami tényleg hatékony a szagok ellen - házilag