Csendben lenni: a meditáció csodálatos ereje

csend.jpg A világ egyik legérdekesebb dolga az emberi elme és a benne zajló folyamatok milyensége.

Talán Kevin Trudeau mondta egyik könyvében, hogy "Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz."

El tudod képzelni, hogy nem gondolsz semmire? 

A tudatos tudat és a tudatalatti világ egymással sokszor ellentétes folyamatai, és az ebből származó nehézségek mind talán a világ egyik legizgalmasabb részei közé tartoznak. Ha tudod, hogyan kell meditálni, akkor tudod miről beszélek. Amikor az elme lecsendesedik megszűnik a tér és az idő. Egy olyan FLOW állapot születik, ahol a teljes belső békét tapasztalod meg. 

A "semmire gondolás" nem működik úgy, hogy azt mondom Neked, ne gondolj semmire. Ha azt mondom NE gondolj egy rózsaszín elefántra, akkor mire gondolsz rögtön? Naná, hogy egy rózsaszín elefántra. Az elme teljesen másképp működik.

Amikor félsz valamitől és próbálsz nem a félelmed tárgyára gondolni, akkor a félelmed tárgyára gondolsz. Ugyanígy működik a betegségekkel is. Tehát az elmét ki kell cselezni.

Amikor lehunyod a szemed és próbálsz nyugton maradni, elkezdenek cikázni a fejedben a gondolatok. Mindenkivel ez van. Csak az igazán nagy mesterek képesek arra, hogy elhatározzák, hogy "Elme, csitt!" és már szamádiban vannak pillanatok alatt. Az átlagos embereknek ez egy hosszabb folyamat, amit meg kell tanulni.

Először is meg kell tanulni mozdulatlannak lenni. Nem tikkelhetsz, nem mocoroghatsz. 

Majd ha ezt már begyakoroltad, akkor meg kell tanulnod egyhegyűvé válni. Vagyis a koncentráció legmagasabb fokát. 

Ezeknek mind-mind megvannak a maguk technikái. Nem mennek egyik napról a másikra. Ahogy a mesterem mondaná: Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

 

De maga a meditáció csak ez után következik.

Amikor az elméd lecsendesítetted (- ami jól hangzik és egyszerűnek is tűnik. De csak tűnik.), akkor egy olyan világba jutsz, ahol a csend tele lesz válaszokkal. A csend sosem üres. A rendszeres meditáció egy új élet kezdete...

Legközelebbi tréningek: február 3. Tabdi és február 10. Szeged!

HA TETSZETT A CIKK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL IS!