DIY: Egészséges dezodor házilag

haziparfum.jpgVolt idő, amikor minden vackot megvettem a drogériában, ami csak a szépségemre úgy gondoltam mindenképp kell. Aztán az ember fejlődik, kilép a fogyasztói társadalomból, amennyire csak lehet és tényleg olyan dolgokat kezd el otthon elkészíteni, ami neki a legjobb. Szokták mondani, hogy az otthon főzött ételnél nincs jobb. Hát én így vagyok a kozmetikumokkal is. 

Ha van időm magam készítem, ha nincs, megveszem olyantól, aki házilag készíti.

A legjobb dezodor, ami fillérekbe kerül és hatékony csupán pár alapanyagból áll. 

Hozzávalók:

1 tk. szódabikarbóna

15 tk. tisztított víz (a csapvíz nekem a klór miatt nem)

ízlésed szerint illóolaj

 

Dorgériákban és parfümériákban lehet venni szintén fillérekért parfümös üvegcsét, ami kis permetezős kupakkal van, mosható és újratölthető. Én nekem ez bevált.

A szódabikarbónát old fel a vízben és gyakorlatilag ezzel el is mondtam mindent a készítésről. Annyira vigyázz, hogy oldódjon fel teljesen, mert eltömítheti a fújókát.

Illatanyagok

Ha csak az alapot készíted el, már az is teljesen jól működik, nincs bűzös izzadság, nem színezi el a ruhát. Ami viszont jó benne, hogy hagyja rendesen izzadni az embert, nem tömíti el a pórusokat, így a méregtelenítés is működik rendesen: elvégre ez is célja az izzadásnak.

Ha illatanyagot tennél bele, akkor 100%-os masszázsra is használható illóolajat javaslok, de csak 1, maximum 2 cseppet! A citrusfélék (bergamott), a geránium, a rózsa rendkívül kellemesek ilyen célra. De lehet kapni pacsuli illatot is, így bátran keverd ki a neked tetszőt!

Mellékesen megjegyzem, hogy a receptet a férjem találta ki, és kezdte el használni, tehát ez nem csak nőknek jó, férfiak is bátran használhatják.

MÉG TÖBB DIY KOZMETIKUM:

Körömvirág-krém házilag a kiszáradt kézre