Mosódió: tényleg annyira hatékony?

mosodioproba.jpgEgy időben minden energiámat arra fordítottam, hogy minden alternatívát kipróbáljak a mosáshoz. Végigkísérleteztem a mosószappanokon át egészen a mosódiókig, mert antiallergén megoldást kerestem, adalékanyagok nélkül.

Mosódióból is van jelenleg 10 különböző márka, amit itthon lehet kapni, és szinte végigpróbáltam mindet. Volt egy kolléganőm - még az alkalmazotti időszakomból, aki először ajánlotta, mondván a férje autószerelőként dolgozik és na ez tuti kiviszi a foltokat. Így végül végigpróbáltam a mosódió-verziókat.

A közepesen szennyezett ruhákig nálunk teljesen jól muzsikált ez a mosási alternatíva. Az egyetlen problémánk az volt vele, hogy viszonylag sokat kellett a ruhák közé rakni ahhoz, hogy tisztítson, illetve rendszeresen kiszakadt a kis tasak, amibe raktuk és a ruhákon maradandó foltot csinált, ahol ráragadt mosás közben. 

Illatanyag nélkül teljesen illatmentes. Szó szerint. A ruháknak olyan "szaga" lesz, mint amilyen a víz volt. Ha klóros, akkor klóros lesz, ha vasszaga van a víznek, a ruhák vasas illatúak. Mindenképpen kell hozzá öblítő-illatanyag.

Nekünk az olajos és zsíros konyharuhákat egyáltalán nem tisztította ki, így a mosódió maradt a hétköznapi szennyeződések kimosására.

Ami nagyon mellette szólt, hogy az érzékeny bőröm nem bántotta. Se bőrpír, se viszketés, tehát ha valaki allergiás, akkor ez jó alternatíva lehet.

Nektek mi a tapasztalatotok? Van alternatív megoldásotok a koszos ruhák kimosására?