Könyvajánló: Mazlish-Faber: Beszélj úgy, hogy érdekelje....

beszelj_ugy.jpgA napokban párszor előkerült ez a könyv, ajánlottam pár barátnőmnek, mert úgy éreztem megoldás lehet nekik a mindennapokban. De a könyv valójában nem csak a gyermeknevelésben érdekes, de a munkahelyi viszonyokat is szebbé teheti a kommunikáció terén.

A könyvet pár éve olvastam először, akkor kicsit erőltetettnek tartottam a benne talált "kész mondatokat", és úgy éreztem, hogy így ember nem kommunikál a világon, főleg nem akkor, amikor olyan helyzetbe kerül, hogy muszáj a továbbjutása érdekében okosan kommunikálni. 

Majd újra elővettem, forgattam és egy számomra is elfogadható beszédszemléletet alakítottam ki a könyv segítségével, ami nagyságrendekkel hatékonyabbá tette a mindennapi kommunikációmat, legyen akár szó a házasságon belüli, kívüli beszélgetésekről, vagy épp a gyerekekkel, vagy szülőkkel folytatott kommunikációról. 

Ajánlom mindenkinek, akinek gondjai vannak a gyermekével, házastársával vagy épp kollégáival való kommunikációval. A mintabeszélgetéseket alapul veheted, de magad képére is formálhatod. Alapvetően egy jó szemléletet ad a rejtett problémákról, mint pl. miért nem tanul a gyermek rendesen, és hogyan kérdezz rá. Minden durci, minden hiperaktivitás vagy épp szemtelenség mögött rejtőzik valami láthatatlan lelki tényező, amit helyes kommunikációval felszínre tudsz hozni.

HA TETSZETT AZ ÍRÁSOM, OSZD MEG MÁSOKKAL IS! HA VAN KÉRDÉSED VAGY VÉLEMÉNYED, SZÓLJ HOZZÁ ITT A BLOGON, VAGY KOMMENTELD A FACEBOOKON!