Valentin-nap: Szereted vagy utálod?

love.jpgA legmegosztóbb ünnepek egyike a Valentin-nap, amit van aki istenít és évente nagy lelkesedéssel vár, és van aki ki nem állhatja és szinte ellenkampányol aznap. Az biztos, hogy kereskedelmi szempontból egy viszonylag jól jövedelmező ünnepről van szó, akár szeretjük, akár nem.

Mi a baj a Valentin-nappal?

Alapvetően semmi bajunknak nem kellene lenni vele, ha nem a vízcsapból is a giccses szívecskék folynának. Ne kövezzetek meg, nekünk a manufaktúránkkal tavaly is, és idén is lesz limited edition termékünk a szerelmeseknek, de bármennyire is "habosbabosnak" kéne lenni, mi inkább a szolid eleganciával szeretnénk romantikusabbá tenni a szerelmesek nagy napját.

A Valentin nap alapvetően a szerelemről szólna, amikor egymást kellene ünnepelnünk. Mint karácsonykor a család közösségét. De manapság annyira elharapózott a Valentin-láz, hogy az az igazi romantikus, aki bárgyú szívecskéket és rózsahegyeket visz hűn szeretett hölgyének. És szegény férfiak, akik maximum egy csókkal köszöntik szívük szerelmét már csak egy "Jah, köszi..." választ kapnak cserébe. De másnap a barátnők egymásnak biztos elmesélik, mennyire romantikus volt a "drága", egymást túllicitálva.

Sokan a Valentin-napot azért utálják, mert minden egyes szívecske arra emlékezteti őket, hogy szinglik, vagy boldogtalanok. Akár mennyire is rázod a fejed, ez pszichikailag így van. Ilyenkor a közösségi oldalak is megtelnek ellenkampányolókkal: "Szingli vagyok és így vagyok boldog" feliratokkal, de a háttérben keserűség és roppant sok szomorúság áll. Ha igazán boldog vagy szingliként, akkor nem kell kiírd a Facebookra, sőt...elég ha Te magad tudod.

Ugyanez van a Valentin-napi őrülettel is, hogy az üzenőfalak megtelnek harsány szerelmi vallomásokkal, mintha ország-világ elé ki kellene tárulkoznia a szerelemnek. 

A szerelem nagyszerű, és talán az egyik legjobb dolog a világon, de mi lenne, ha idén csak egy csendes közösen főzött vacsorával, egy kis palack borral és a szerelmeddel való összebújással ünnepelnéd ahelyett, hogy kiírod magadból? Kevésbé leszel ettől szerelmes, vagy éppen egészséges módon éled meg a szerelmedet, ahogy illik?

Mi minden nap szeretjük egymást és szerelmesek vagyunk egymásba, de sem Valentin-nap, sem máskor nem kell ezt feltétlen kiírni. 

Inkább mond el a másiknak, hogy mennyire szereted. 

Apropó! Mikor mondtad a másiknak azt, hogy "Szeretlek"?

Hidd el sok évnyi házasság után is ki lehet és ki is kell mondani, nem úgy, mint a székely viccben, hogy "Ha változik, szólok..."

Mond ki, de ne csak Valentin-napon. És ha épp nincs szerelmed, akinek kimond, akkor mond el a szüleidnek, a macskádnak/kutyádnak, vagy annak, aki a legközelebb áll a szívedhez.