Könyvajánló: Trump - Zenker: Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen

Sikertréningről sikertréningre lehetne járni az év 365 napján, hiszen kis hazánk lassan a coachok és sikertrénerek országa lett. Természetesen van olyan, akitől érdemes tanulni, és így van olyan is, aki csak idézetgyűjteményeket lenget, de azt jó hangosan. Korábban mi is belekóstoltunk pár hasonló jellegű előadásba, vagyis inkább előadás sorozatba, mondván a jó pap is holtig tanul. 

Donald Trump könyve, a Gondolkodj nagyban, és csapj oda keményen egy érdekes és megosztó könyv egy érdekes és megosztó személyiségről. Trump léptéke nekünk hatalmasnak számít, de az jól látszik, hogy mennyire tudatosan van felépítve.

Az un. sikertérningen a célok kitűzéséről is volt szó, ami önmagában sem egy könnyű feladat, mert sokan nincsenek tisztában a valódi céljaikkal sem. Az életcélokat összetévesztik egy egyszerű céllal, mint pl. venni egy új telefont, vagy autót. Persze kicsi célok ezek is, de "Nagy Cél"-tól igencsak távol állnak. 

Mi a gyakorlat híveiként azt szeretjük, ha olyanoktól tanulhatunk, akik a gyakorlati oldalát is megmutatják a célok elérésének. Így jutottunk el a Trump-könyvig.

Egy vlogbejegyzésben (ami nem pont erről a könyvről szólt, hanem inkább az elérhetetlennek tűnő célokról,) azt mondta a coach, hogy olyan célt kell kitűzni, ami annyira nagy, hogy évekig csámcsoghatsz rajta, gyakorlatilag elérhetetlennek tűnik most számodra. De a célodban higgy is viszont.

Gondolkodtál már azon, hogy tudsz-e hinni olyanban, ami igazán elérhetetlen számodra? (Most nem Istenre gondolok, aki sok vallás szerint elérhetetlen és távoli.)

Amikor egy kis szűrőn át nézed a világot, akkor vannak számodra reális, hihető dolgok, és vannak roppant hihetetlen elképzelések. Ennek ellenére ami Neked elképzelhetetlen, az másnak teljesen reális. Miben tér el egymástól a két ember?

A gondolkodásmódban.

Amikor mi nagyban gondolkodunk, akkor olyan célt tűzünk ki, ami nagyjából 5 éven belül teljesíthető. Többnyire még át is látható. Ez nem jelenti azt, hogy egyik napról a másikra meg tudjuk valósítani. Sokszor azt sem tudjuk hogyan fogjuk megvalósítani, de mégis úgy érezzük, hogy érzelmi oldalról tudunk érte lelkesedni, érdemes kitűzni, mert a mi (én vagy férjem) útja, és így a nagyban gondolkodás már nem is olyan hihetetlen. Sőt!

Egy könyvben olvastam az idézetet:

hundertwasser.jpg

(A Hunderwasser-könyvről hamarosan többet is írok, de maradjunk csak Donald Trumpnál.)

Ha érdekes és izgalmas könyvet akarsz olvasni, akkor ajánlom figyelmedbe a Trump-könyvet, hiszen rengeteg gondolatot ébreszt, elindít egy nagyban gondolkodás felé, de annak szemléletét is átadja (ha nem is teljesen, de ízelítőként). 

A könyvben nem kell mindennel egyet érts, de az biztos, hogy érdekes gondolatokat indít el benned is, ahogy bennem, bennünk is. Érdemes elolvasni, csak ajánlani tudom. Rávilágít olyan attitűdökre, ami őbenne van, és sokakból hiányzik. Hogy aztán a "csapj oda keményen" gondolattal mennyire tudsz azonosulni....az Rád van bízva.

 

TE OLVASTAD MÁR? HA IGEN, VÁRJUK GONDOLATODAT, VÉLEMÉNYEDET A KÖNYVVEL KAPCSOLATBAN!