Összezavarlak, hogy felemelhesselek

kep1.jpgA spirituális tanítók és coachok korát éljük, erről gondolom nem mondok újat. De miért is érdekes ez ebben a témakörben? Mert nem minden tanító egyforma, és igen szélsőséges skálán mozog a gyógyítási mechanizmus. 

Érzelmek megnyitogatása, felzaklatás, napok át tartó sírás-rívás kísér egy-egy ilyen hitrendszeri tréninget. Hol külső szemlélőként nézem, hol magam is részt veszek benne, mert kíváncsi vagyok, melyek azok a technikák, amivel valóban lehet segíteni embereknek.  

Nem tudom mennyire vagy jártas, kedves Olvasóm a spirituális témakörökben és a gyógyítási technikákban, de ha kicsit is beleástad már magadat, akkor biztos látod, mennyi technika áll rendelkezésre, ahol szinte pillanatok alatt látványos gyógyulásokat lehet elérni. 

Ilyen lehet az EFT, NLP, a Theta Healing, Kahi Healing, vagy épp az Access Bars, hogy csak párat említsek az amúgy szinte felsorolhatatlanul sok technikából. Ennek ellenére még mindig vannak olyan módszerek, ahol először jól megszenvedtetnek, összezavarnak, érzelmi hullámvasúton mész végig, akár napokig, majd a végén megtapsolod önmagad és "gyógyultnak" vagy nyilvánítva.

A technika nem újkeletű. Gyakorlatilag a jelenség is létezik. Adj egy megoldandó problémát a világnak, majd erről a problémáról mutass több nézőpontot, zavard össze az embereket, majd adj rá megoldást és emeld fel őket. Így végülis Te leszel nekik a hős, a megoldás kulcsa és rögtön magadhoz láncolod őket.

Ez főleg akkor igaz, ha nagyon sokat "szenvednek" a megoldás előtt, mert akkor nagyon vágynak a megoldásra is. Persze ha tudják, hogy mi az alapvető gondjuk, bajuk, akkor nem lenne feltétlenül szükséges őket összezavarni, ahhoz, hogy felemeljék őket, mégis stratégiaként számos tréner ezt a technikát használja. 

Hogy mire jó ez? Mert ha túl hamar oldod meg a problémád, akkor kisebbnek tűnhet az AHA-élményed. Márpedig AHA-élményért mész. 

Honnan tudhatod, hogy jó helyen vagy?

Ha nem tudsz dönteni gyógyító és tanár esetében, akkor nézd meg az őket körbevevő embereket, figyeld meg a viselkedésüket, szemléld meg, hogy milyen hatással van az életükre. Érdemes megnézni, mennyire sikeresek a "meggyógyultak". Vagy mennyire nyitott a tekintetük és nyitott a testtartásuk is. A testtartás sok mindent elárul, többek között az önbizalomhiányt, a bátorságot, a félelmeket, a folyamatos stresszt...rengeteg információ leolvasható egy emberről. A szorongások kiülnek az arcra, a teljes testre, hiszen a váll beesik, a karok élettelenül lógnak mellettük, vagy épp állandóan zártan tart karokkal, kezeket összefonva állnak. Hangjuk enervált vagy ingerült. 

A valódi gyógyítókat, és hatásos coachokat sikeres emberek veszik körül. Környezetükben - legyen az magánember, vagy vállalkozó kiegyensúlyozott emberek vannak többnyire, akik magánéletükben és munkájukban egyre sikeresebbek. Persze ez nem jelenti azt, hogy maradéktalanul mindenki boldog a környezetükben, de látható és szinte kézzel fogható az eredmény, a változás. 

A jó coach nem zavar össze. Lehet, hogy rövid időre felkorbácsolja az érzelmeidet, hiszen eltalál olyan nyomógombokat, ami benned paradigmaként vagy más érzelemként jelen van. De nem szenvedtet. Segít, és megoldja a problémádat. Többnyire olyan módszerekkel dolgoznak, ahol a változás gyors, eredményes és tartós. 

A felemelés akkor hatékony, ha pár nappal a "tréning" vagy kezelés után nem zuhansz vissza. Ha tartod a lendületed, érzed a gyógyulásod és folyamatosan jobban érzed magad. 

 

HA TETSZETT ÍRÁSOM, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIVEL, HOGY ŐK IS OLVASHASSÁK!