SzivárványAnyu találkozó - mert ideje beszélni róla

Rengetegen vagyunk Szivárványanyák, akik vagy abban a szerencsében vannak, hogy már egy Szivárványgyermeket ölelhetnek keblükre, vagy még várják a kis csodájuk megszületését. 

Egy ki nem mondtottan is tiltott téma a vetélés és annak feldolgozása, sok nőt ezért bélyegeznek meg mai korunk modern és civilizált valóságában, mert még nincs gyermeke. Ezt a találkozó is egy nagyszerű nő, feleség, anya hozta létre, aki maga is SzivárványAnya.

agi.jpg

Csepely Tímea invitál Titeket is találkozójára saját Pilates központjába, melynek felhívását itt olvashatjátok:

SzivárványAnyu az, aki a Szivárványbaba anyukája. A Szivárványbaba veszteség után érkezik egy bátor édesanya életébe örömöt és csodát hozva épp ahogy egy szivárvány bukkan fel az égen a vihar után. SzivárványAnyu vagyok.

 

A veszteség fájdalma komoly önismereti és lelki munkára ösztönöz minket annak érdekében, hogy a szivárványbaba már egy nyugodtabb, boldogabb, békésebb nő életébe köszönthessen be. Az útja és története minden nőnek más, de a cél ugyanez: újra önmagunkkal egységben és szeretetben lenni, szivárvánnyal az égen, kisbabával a kezünkben. A történeteink nem rémtörténetek, nem egy beteg elme találta ki őket, hanem a fondorlatos sors alakította így a szálakat. A történeteink tanulságosak, mert a gyógyulásról szólnak. Veszteség számtalan formában érhet minket az életben, a megküzdési stratégiánk, önismeretünk, jövőbe látásunk segíti, hogy megbirkózzunk bármivel, ami jön. Amit a folyamatban tanulunk, az később javunkra válik.

 

A fájdalomról beszélni kell, az érzelmeket tálcán kell kínálni, nem szabad hagyni, hogy a szégyen, bűntudat érzése elevenen emésszen fel. Mikor azt hisszük egyedül vagyunk, elzárkózunk, félünk. Pedig az, ami velünk történt, másokkal is megesett már és az ő erejükből meríthetünk, vállukra támaszkodhatunk, terhünket megoszthatjuk.

 

Mikor velem 2016-ban közölték, hogy a kisfiú magzatom beteg, azt hittem, ilyen még a történelemben nem történt soha senkivel, legalábbis nem egy ennyire egészségtudatos, sportos, intelligens, maximalista nővel, mint én. 2016-ban azt hittem tökéletesen egyedül vagyok. Írni kezdtem, hogy hátha valaki valahol meghallja, mennyire fáj a szívem. Írni kezdtem, mintha a velem történtek ismeretében veled már sohasem történhetne semmi rossz. Írni kezdtem, hogy ha meghallod azt, amitől jéggé dermedsz, legyen hova fordulnod, és soha ne érezd magad egyedül!

 

A szivárványig sokszor keserves az út, néha teljesen elképzelhetetlen, néha talán végképp le kell mondani róla és egy másik fajta szivárványt keresni, de a végén, ha beleállunk a folyamatba, ha kapaszkodunk, ha figyelünk, ha megnyílunk, ha mindent kiadunk, végül elfogadjuk, megbocsátjuk és szeretetteli részünkké tesszük, ami velük történt, akkor újra boldog, csodákkal, fénnyel és akár kisbabákkal teli életünk lesz.

 

A SzivárványAnyu vagyok, SzivárványAnyu leszek találkozóig a Lelkem szottya blogon át vezetett az út. Lett egy kis közösség, akikkel együtt szenvedtünk, együtt babáztunk és akiket jó lenne megismerni. És találkozni sorstársakkal, együtt épülni, beszélgetni, egy közösségben lenni. Érezni, hogy tartozunk valahova és ide mindenki befogadunk, akit az élete bármely területén veszteség ért, de szeretne előre lépni, feldolgozni, erőt meríteni és végül gyönyörködni az ő szivárványába.

 

A találkozó ideje 2018. július 28. szombat, 10:00-től. Helyszíne a Pilates Másképp Stúdió, IX. kerület Nagyvárad tér. A program tervezete és minden részlet megtalálható a Facebook eseményben is.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációt kérek e-mailben: csepelyt@gmail.com

 

10:00-11:30 Ismerkedés, bemutatkozás – kinek mi a története?

11:30-13:00 Eddigi életed és jövőbeli terveid ábrázolása kreatív eszközökkel – ismerjük meg egymást jobban

13:00-14:00 Mint a fonóban…ebéd, babázás, apázás

14:00 Babás pilates torna vagy előadás szülés és sport témában

 15:00 Babás hangfürdő

16:00-től kötetlen beszélgetés

A résztvevőknek tombola és különbözős kedvezményes kuponok, ajándékok várják!

 

A rendezvény FACEBOOK oldalát itt találjátok.