Ezt esszük: Bekuckózós Garfield-napok

Cudar idő lett hétvégére már, de a pihenés nálunk csak hétfőn kezdődik. Vagyis csak részben pihenünk, de azért mégis a billentyűk nyomkodása (munka) folyik, csak épp paplan alatt...Az ilyen napokra vannak kifejezetten Garfield-receptek, ami nem csak habos kakaóból áll, bármilyen meglepő.

Aszalt paradicsom, tortilla és a kedvenc szószunk

aszaltparadicsom.jpg

Évek óta nem használtam ki igazán a kis aszalógép tudását és kapacitását, de mivel idén rengeteg paradicsomunk lett, az egyik kedvenc ételünk is elkészült benne: aszalt paradicsom. Igazi téli csemege, főleg, ha mézzel lecsurgatjuk. Ehhez az egyik legkiválóbb méhészcsaládból vettünk is Akácmézet, hogy ha már légy...vagyis méz, ...legyen a legjobb.

Az aszalt paradicsom könnyen készíthető, de a titka a megfelelő paradicsom fajta. Évek óta San Marzano-val dolgozunk, hiszen annak a legjobb a hús-lé aránya erre.

A kedvenc mártogatósunk viszont a Hétfejű Sárkány chutney-val készült majonézes szósz, ami lényege, hogy 1:5 arányba a chutneyhoz keverjük a majonézt - természetesen házit! - és már kész is. Imádjuk! Már csak egy jó film kell, egy zacskó tortilla és jöhet a mártogatás!

 

Pomodoro-s tészta, friss bazsalikommal

pomodoro.jpg

Egy fárasztó hét után nálunk a Garfield-nap a hétfő...és ha úgy van a kedd is...és ilyenkor kifejezetten szeretek nem-főzni. Vagyis max egy-két olyan dolgot, amihez elég csak félszemmel odafigyelnem. Ilyenkor jön a jó öreg "felpattintom-a-kupakot-és-kész-is" megoldás. Van egy szuper Olasz mártás szószunk, jó sokan szeretik is a környezetünkben az ilyen újításainkat. Friss paradicsomból, kerti bazsalikommal készül és tényleg a legjobb "ánkülbensz", hiszen elég csak kifőzni a spagettit és mehet is rá az Olasz szósz. Igazi bekuckózós tésztaétel ez is, ha gyorsat és egyszerűt akarsz. 

 

Neked mi a kedvenc Garfield-napi menüd? Oszd meg velem! :)

Címkék: konyha, egészség