Mit jelent az, hogy minőség? - Konyha-merengés

fuszerek.jpgSokan már tudjátok, hogy egy ideje igen nagy fába vágtam a fejszémet...vagy vágtuk, de a nagyja feladat rám hárul, ezért talán inkább vágtam, hiszen az én fejemből pattant ki és most is ezen agyalok napok óta. 

A gasztromagazinunk készítése közben merengtem el, hogy mit jelent konyhai értelemben a minőség, mitől lesz prémium valami, hogyan lehetne egyértelműen és megfelelően kifejezni azt, hogy valami minőségi? 

Marketing értelemben megvannak a szakszavak is hozzá, de ez beltartalmilag még nem jelenti azt, hogy amit prémiumnak vagy minőséginek mutatnak, az valójában is az. Ugye? Te is találkoztál már ilyen kettősséggel gondolom.

 

Nagy felelősség hárult ránk ezzel, hogy nem csak prémiumban, de minőségben is gondolkodunk anélkül, hogy ételeinket telenyomnánk ízfokozókkal, mesterséges aromákkal és tartósítószerekkel.

 

Amikor az első magazin készítettem, akkor felmerült bennem a kérdés: vajon ér-e az olvasóinknak az valamit, hogy a receptjeink valódiak, kipróbáltak és nem hasraütve "íródtak"? A válaszokra nagyon elszomorodtam...sajnos az emberek csak a képeket nézegetik a gasztromagazinokban és alig pár % az, aki meg is főzi. De vajon miért?

Engem a miértek mindig érdekeltek. UFÓ-nak is titulálnak emiatt. Mindent a pszichológiai oldaláról próbálok, próbálunk - mert férjem is ilyen, megközelíteni, és akkor már ránk ragad az UFÓK vagytok elnevezés.

Az írásom most csak merengés...talán célja sincs, csak annyi, hogy elgondolkodjunk azon, hogy vajon egy látványos reklámfilm, egy jól belőtt fotó vagy egy csábító ajánlat már magában hordozza-e a minőséget, legyen az küllem vagy épp beltartalom. Vagy jobb az, ha tényleg ismered azt, aki készíti a terméket és megbízol benne. 

Nektek mi a véleményetek? Miből lehet tudni, hogy valóban minőségi alapanyagok kerülnek az asztalra?

 

(Kép: Gourmet & Delicious Manufaktúra 100% tisztaságú Oregánó; DorczyArt Festett fűszertartó; BlessYou textilszalvéta a környezettudatosság jegyében; Fotó: VTE Photography - vagyis én)

 

 

 

Címkék: konyha, tudatosság