30 napos kihívás: Mantrázz minden nap a boldogságodért!

Év elején mindig szárnyra kapnak a 30 napos kihívások, miért is lenne akkor ez nálunk is másképp?

Ha nem fogadtál meg év elején semmit, de mégis tenni akarsz valamit a boldogságodért, akkor most itt az idő!

Január elseje óta minden nap megosztok Neked egy mondatot, egy mantrát, amit ha használsz napközben, akkor csodálatos gondolkodásbeli és érzelmi változáson mehetsz át a 30. nap végére. 

boldogno.jpg

Mi a mantrák lényege?

Minden olyan megerősítő mondat, amit azért mondogatsz (dzsapázol) magadban, hogy jobban érezd magad, az mantra. Ez lehet vallástól függően sokféle nyelven. Ahogy a keresztényeknek, úgy a hinduknak, buddhistáknak is vannak mantrái. 

A mantrák magyar nyelven azért praktikusak, mert saját igényedre formálhatod. Mindig egyes szám első személyűek és kijelentő módban vannak, ráadásul pozitív szavakból áll. Nem használunk benne olyan szavakat, mint a nem, sem, sosem, akár, bárcsak, talán...és még sorolhatnánk azokat a szavakat, melyeket az elme nem ért meg valójában. 

Ezért nem megfelelő az a mantra, hogy "Bárcsak ne lennék szomorú". De az sem, hogy "Nem vagyok beteg". Mert ezek tele vannak negatív energiájú szóval.

A megfelelő mantrák az előbbiek példájában így hangozna: "Bárcsak ne lennék szomorú" helyett "BOLDOG VAGYOK". Ugyanígy a "Nem vagyok beteg" helyett "Egészséges vagyok" ... Itt talán a "Kicsattanok az egészségtől" is egy érdekes opció lehet, bár a kicsattanás nem feltétlen pozitív töltetű szó, ezért érdemes minimalizálni a szókincset mantrakészítésnél.

KÖVESD FACEBOOK OLDALAM, hogy lásd a 30 napig tartó napi mantrát. Kedvenc mantráddal csatlakozz az Instagramon is a #napimantra és a #30nap hastagekkel közösségünkhöz és várunk szeretettel az éterben az idei első Telihold meditáción is! Ha viszint a Tudatosnő oldalam szeretnéd betaggelni az Instagrammon, akkor @erikatopor néven megtalálsz!