Írj sikerlistát és megváltozik az életed!

Ugye milyen hangzatosra sikerült a cím? Látod, örülök, hogy idetévedtél elolvasni, mennyire hasznos a sikerlista. Most nem arról a sikerlistáról beszélek, ami pl. a könyveknél vagy zenéknél van, hogy "vki vezeti a sikerlistát", hanem arról beszélek, ami a Te személyes sikerlistád. Mi minden év végén, vagy ha nem érünk rá a pihenéstől, akkor újév legelején írunk egy közös (férjjel közösen) és egy egyéni sikerlistát. Pontosabban mi a három listát egyben vezetjük, de alapvetően közösen is dolgozunk, így viszonylag kevesebb a személyes siker, ami csak az enyém, övé. De azért természetesen van...

sikerkep.jpg

 

Szóval, hogy mi a lényeg. Minden év végén összeírjuk a sikereinket egy nagy papírra. A 2018-as év elképesztő volt. Éreztük, hogy erős évet zártunk, mégis leírva szuper lett a végeredmény. Amikor azt gondoljuk, hogy egy rossz napunk van, sorozatosan bal lábbal kelünk fel az ágyból, akkor csak elég egy ilyen listát elővenni, végigolvasni és máris jobb kedvünk lesz. 

Na mi elkezdtük ezt a listát, elővettem egy db A4es lapot és viszonylag kis betűkkel teleírtam egy oldalt, férjem is közben csak sorolta az írnivalókat, teleírtunk még egy oldalt. Majd még két teljes oldalon folytatódott a listánk. Gondoltad volna, hogy ennyire sikeres évet lehet zárni bárkinek, bármikor?

Mindent felírtunk rá. Rákerültek a listára azok a tárgyak is, amit régóta terveztünk venni korszerűsítés miatt, mint például a házi víztisztító rendszer, aminek köszönhetően szupertiszta vízzel tudunk már főzni, teát készíteni. De rákerültek azok az események is, amire igazán büszkék vagyunk, hiszen aranyérmeket nyertünk a nemzetközi lekvárversenyen, és ezüstöt a hazai lekvárversenyen. Naná, hogy felkerült a listára. De ha belegondolsz akár kis lépés, akár nagy, mind siker. Helye van az eredménytáblázatunkon. :)

Miért változik meg ettől az életed?

Mert valójában sokkal többen sikeresek, mint azt gondolják magukról. A kis sikerek is sikerek. Ha egész életedben azt gondoltad, hogy süket vagy a főzéshez és mégis megették életed első saját levesét, akkor az is siker. Mindenkinek más a nagy siker és a kis siker, de siker. Írd össze és látni fogod, hogy valójában nem is vagy lúzer. Sőt!

Te írtál már sikerlistát magadnak 2018-ból? Ha még nem, érdemes még ma elkezdened! Hidd el nekem, lélekemelő lesz!