Anti-Könyvajánló: Vegyél rá bárkit bármire - avagy az első könyv amit félbehagytam...

A címből máris szerintem kiderül, hogy nem aratott hatalmas rajongói sikert nálam ez az állítólag nagyszerű könyv. Lehetne Anti-könyvajánló is, viszont tudom azt is, hogy mennyire nem illik lehúzni egy könyvet...de most muszáj megtennem, mert szerintem ez a könyv talán még a káros kategóriába is beleesik.

 

vegyelrabarkitbarmire.jpgBocs...ezt le kell írjam, hogy megvédjek olyanokat, akiknek rózsaszín a lelkiviláguk, sérülékenyek, tele vannak amúgy is rengeteg félelemmel embertársaik iránt és alapvetően bizalmatlanok mindennel és mindenkivel.

Miért vettem meg ezt a könyvet? Talán ez az egyik legérdekesebb kérdés. Mivel manufaktúránkban igen központi szerepet kap az értékesítés, ezért minden olyan technika érdekel, ami az értékesítési stratégiánknak jól jön és valóban használható. Gyakorlatilag ezért vettem meg a könyvet és semmi másért. Aztán elkezdtem olvasni...

De miért hagytam abba? Azt vettem észre, hogy az amúgy is bizalmatlan énem még inkább gyanakvással fordult a legváratlanabb időpontokban is ellenem, mások ellen. Alapvetően elég bizalmatlan vagyok, mert az évek során sokszor megsérült pici ártatlan női lelkecském. Mint mindenkinek. De azt gondolom ezt megoldani kell és nem tetézni, ahogy ez a könyv teszi.

Egyrészt ez a könyv férfiaknak íródott, akik vagy csajozni akarnak, vagy flörtölni, legyenek akár szingli pasik vagy házasok.

Rengeteg praktikát mond el a könyv, hogyan lehet úgy tévúton járni, hogy közben ha rákérdez a feleséged, hogy miért voltál távol ilyen sokat, mikor csak kenyérért indultál a kisboltba ...mégis megfelelően válaszolj és ne gyanakodjon arra, amire valóban kellene. 

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a könyv azt veszi alapul, hogy tisztességesen és szeretettel nem tudsz célt érni sosem, mert mindig kellenek trükkök és praktikák ahhoz, hogy valami csalafintaságon keresztül eljuss a sikeredig. De ebben a könyvben nagyjából a feléig eljutva a siker is arról szól, hogy "hogyan csald meg", "hogyan férkőzz a bizalmába", "hogyan érd el nála, hogy..."....és ezek a kezdetű mondatok nekem legalábbis sosem azt mondatják, hogy a célom nemes és tisztességes.

Nekem túl sok benne a smúzolási technika és az olyan ötlet, amit ha használsz az üzleti életben, akkor idővel pont nem a Jedi oldalon fognak megemlíteni. Persze ha Téged inkább a Sötét Oldal vonz, akkor ez a könyv neked tetszeni fog...de én inkább maradnék a tisztességes technikák és szeretettel végzett munka és kommunikáció vonalán, ahol nincsenek hátsó szándékok és félrebeszélések.

Ezt a könyvet ne vedd meg, hacsak nem akarsz mindenkivel szemben gyanakodni, ha megdicsérik az öltözéked, ha kedvesen odasúgnak valamit a füledbe vagy épp nyilvánosan tetszést nyilvánítanak feléd egy rendezvényen. 

Persze ha ismered a technikákat, akkor az is jó lehet, mert legalább felismered, de ahogy le vannak írva az esettanulmányok, inkább leszel túlzottan bizalmatlan, mint egy jól tájékozott nő, akit sosem vernek legközelebb át. 

Bocsi...ez most anti-könyvajánló lett. Még jó, hogy nem szponzorált tartalom....