Könyvajánló: Örökölt családminták

...avagy az a rengeteg gátló tényező, amit nem tudsz honnan ered...Lehetne ez is az alcíme ennek a nagyszerű könyvnek, amit a napokban fejeztem be, bár olvasni már hónapokkal ezelőtt elkezdtem. Miért haladtam ilyen lassan?

...mert ez egy olyan könyv, amit nem tudsz gyorsan átlapozva visszarakni a polcra.

...mert ez a könyv nyomot hagy benned, ahányszor csak elolvasod

...mert ez a könyv komoly pszichológiai és neurobiológiai szakkifejezésekkel is tele van és sokszor lassabban haladsz a megértéssel, mint ha egy sima ponyvaregényt olvasnál.

 

orokolt_csaladmintak.jpgRégóta ígértem már Nektek ezt a könyvajánlót és ma valahogy könyvajánló írási roham jött rám, hiszen eléggé el vagyok maradva. Így került ma be a listába Brigitta könyve is, melyet szintén ma már olvashattok is az oldalon. Talán a könyve juttatta eszembe, hogy mennyire fontos megismerni, hogy mennyi olyan gátló tényező is lapul a mélyben és ideje leírnom Nektek, amiről eddig nem is tudtatok.

Az Örökölt családminták könyvet eredetileg a férjem rendelte magának talán szülinapjára, majd jelenleg én olvastam el, mert a lassúságom miatt nem jutott el hozzá....

A könyv több témakörre bontja a családi mintákat, melyeket szó szerint tudtunkon kívül örököltünk, átvettünk. Ennek az átvételnek megvan a neurobiológiai háttere is, de mivel én úgyse tudnám olyan szépen és alaposan Neked elmondani, ahogy az valójában van, inkább olvasd el és megtudod mi okozza ezt.

A lényeg az, hogy rengeteg olyan érthetetlen félelem van egy emberben, melyekről nem tud semmit. Egyik lábadról a másikra dülöngélsz, cselekvés nélkül éled életed, csak sodródsz, vagy épp rettegsz valamitől: sokszor ez nem is a saját érzésed, hanem átvett félelmek.

A Theta Healingnek és hasonló gyógyítási módoknak köszönhetően rengeteg megoldás van már ezeknek a gátló tényezőknek a feloldására. Hála az égnek! Elég csak rákukkantanod a Siker nekifutással blogra, melyet egy nagyszerű ember ír, amikor ideje engedi. Rengeteg embernek segített már Theta healinggel, többek között nekem is (most jön a pont, hogy elpirul...)

 

Egyszóval ha elolvasod ezt a könyvet, akkor rengeteg olyan dologra ad magyarázatot, ami a Te életedben is megoldásra vár. Sokszor viszont már maga a tény, hogy felismertél egy-egy olyan mintázatot, amit Te magad is használsz (szókincs például), út a sikeres gyógyuláshoz.

Elmondjam mi (volt) a kedvenc szavajárásom és kitől származnak? Nah jó, azt hogy kitől nem mondom el, mert lehet olvassa a blogot és elszégyelli magát....de az egyik legtöbbet használt monológom: "Kihalok, mint a dinoszauruszok..." és persze milyen meglepő, sokat vagyok/voltam beteg....Az vagy, amire a legtöbbet gondolsz...

De ugyanígy volt egy másik ilyen szavajárásom is: "Nem vagyok házicseléd..." És mivel az agy nem érti a NEM szót, vajon mi vagyok, voltam? Ugye milyen rafinált dolog az elme?

Olvasd el a könyvet és Te is rájössz majd, hogy az ember a nyelvénél fogva van felakasztva (ezt is valamelyik híres ember mondta, tudod-e ki?).Felakasztva...sokszor szó szerint.