Könyvajánló: Ötlettől a megvalósításig - Máté Brigitta

Az idei év is részben az olvasásról szól, ahogy már megszokhattátok, mert ahogy Carnegie mondja, a sikeres emberek olvasnak és olvasnak. Rengeteget olvasnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindent el kell olvass, de nem árt az, ha olyan témájú könyveket olvasol, ami előrevisz a céljaid felé. Azt már tudjátok, hogy nekünk bizony nincs TV-n, helyett vannak könyveink és emberi kapcsolataink. Jó kis kontraszt. Az év elejére is egy érdekes könyvet választottam olvasmányélményként, mint egy éves megnyitó és ez nem más, mint Máté Brigitta: Ötlettől a megvalósításig c. élet és vállalkozástervező könyve, mely lépésről-lépésre (vagy ahogy ő mondja: fokról-fokra) visz előre a kezdetektől a hatékony vállalkozásig.

Már nem tudom kitől olvastam, de mélyen megmaradt bennem, hogy minden ember élete során több száz olyan ötlettel áll elő, amiből meggazdagodna. De aztán valahol eltűnik az ötlet, majd szépen kiderül megvalósítja más...mert az éterben ha úgy tetszik rengeteg ötlet van és rengetegen „olvassák“ ugyanazt az étert, vagyis egy időben több embernek is eszébe jut ugyanaz. A sikertől az választja el a legtöbb embert, hogy nem áll neki a megvalósításnak.

konyvajanlo1.jpg

Mi lenne, ha Te lennél az, aki egy jó ötletet végül sikerre visz?

Brigitta könyvét a kezdő és tétovázó vállalkozóknak vagy vállalkozás indításon gondolkodóknak tudnám javasolni elsősorban. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a más működő cégeknek nem lenne hasznos, de náluk inkább a plafont elérő, megrekedt vállalkozóknak lesz hasznos ez a könyv.

Nagy megtiszteltetés ért, mikor kiderült, hogy én is benne vagyok abba a pár „kiválasztottba“, akik olvashatják a könyvet és véleményezhetik. Ráadásul abból a pár példányból kaptam, aminek fényes a borítója...ez még inkább várakozással töltött el, bármennyire is furán hangzik.

A könyv 185 oldal tömör kérdés...ha röviden akarnám összefoglalni. A kérdések és feladatok útján vezeti a gondolatod és juttat el arra a pontra, ahol már tudni fogod, hogy mit és nagyjából hogyan csinálj ahhoz, hogy az ötletedből projekt legyen, a projektből megélhetés.

brigittadedikal.jpg

Brigitta és az elkészült könyvek

Kifejezetten tetszett az a rész, hogy nem csak az álmodozásról és a tökéletes dolgokról szól. Egy cég és egyben egy ember életében egyéb tényezők is vannak: kudarcok, félelmek, stresszes szerepkörök. A történeteken keresztül olyan embereket ismerhetsz meg, akik hús-vér emberek, de emellett családanyák/apák, vállalkozók, barátok, feleségek/férjek és még ki tudja hány szerepben állnak helyt nap mint nap.

Egyik korábbi riportunkból már ismered Davida van Vikijét, aki szintén egyik szereplőként jelenik meg a könyvben.

A könyv alapvetően letehetetlen, hiszen azzal hogy vezeti a gondolataidat és feladatokat állít eléd, szinte lehetőséget sem ad arra, hogy abbahagyd és majd két hét múlva újrakezd. Mielőtt leülsz olvasni, már vegyél elő tollat, papírt...jó sok papírt, hiszen lesz mit írnod. Igazi önfejlesztő és vállalkozás-összefogó és útterelő könyv, úgyhogy az is lehet, hogy a jelenlegi káoszodból igazi céltudatos megvalósítási tervvel fogsz rendelkezni a 185. oldal végére.

Akkor is érdemes elolvasnod, ha nem egy cégalapítás a terved, hanem a jelenlegi életeddel nem vagy megelégedve. Tudod miért? Az önfejlesztő kérdések által rá fogsz jönni, kik azok a személyek az életedben, akik valójában csak hátráltatnak és kik azok, akik valóban támogatnak. Legyen akár vállalkozás, akár magánember: mindenkit az visz előre, ha olyan emberek társaságában van, akik inspirálják és támogatják őket. Ez Neked is megadatott, csak fel kell ismerd a környezeted segítő és gátló energiáit.

 

Brigitta könyvét itt tudod megrendelni: Lépcsőfok.com

vagy Facebookon: @lepcsofok

 

#nemszponzorálttartalom

Címkék: könyvajánló