Ahova minden férfinek érdemes lenne egyszer elmenni: Férfi a stylistnál

6a6a7918-edit_web.jpgKorábban már olvashattatok egy riportot itt Cseke-Kovács Zsófival, vagyis Zeka Stylinggal. Már akkor megbeszéltem Vele, hogy elmegyünk hozzá, egyrészt érdekes kontraszt, hogy egy korábbi ilyen programon vajon nekem milyen típust határoztak meg és változtam-e, illetve mindenképpen a férjemet is el akartam hozzá vinni, hátha esélyem lesz pár szerintem előnytelen alapdarabot kiebrudalni a szekrényből. Nyertem. A keki cuccok mehetnek, de az oldalzsebes gatyákkal hadilábon állunk praktikussági okokból. (Menet közben kiderült, hogy már a kisgyermekeknél is megvan a színtípus fixen és ezt egész életünkben hordozzuk, nem változik.)

De nézzük is sorra, miért érdemes a férfiaknak stylisthoz menni. 

- A férfiaknál alap, hogy a karrierjük miatt mindig a legjobb formájukat hozzák, öltözködés terén is. Bár ezt ők kevésbé vallják, sokszor akár egy üzleti találkozó mehet kukába, ha nincsenek alkalomhoz illően felöltözve, ráadásul sokat számít a megfelelő színválasztás is.

- Az évszakok alapján könnyebb tájékozódni ruhaválasztás során.

zeka01.jpg

Hideg Tél férfi színek egy része

- Előnyös színekben, melyeket a színtípus elemzés után lehet megtudni, sokkal magabiztosabban néznek ki a férfiak is, nem csak a nők. Gondoltad volna, hogy egy férfi legalább olyan egoista tud lenni, mint egy nő? Sőt! Bár az én férjem nem tartozik a piperkőcök közé, mégis jól érezte magát és megértette, miért olyan fontos tudni, hogy mi áll jól neki.

- Fehér és fehér között is nagy különbség van. A férfiak ingválasztása elég egysíkú. Öltönyhöz fehér, hétköznapokra meg valami kevésbé színes vagy pizsamaszerű kockás. Nagyon kevesen nyúlnak az élénkebb színekhez, mert félnek attól, hogy rögtön beszéd tárgyává válnak. Pedig egy előnyös szín, megfelelő arányban használva, igenis jó lehet!

Érdekes volt megfigyelni magamat, hogy egyáltalán foglalkozom ilyenekkel, mert a legtöbb férfi nem foglalkozik ilyesmivel. Azt néztem, hogy ahogy nézegettem a ruhákat, szöveteket, olyan volt, mintha egy kifutón lettem volna, érdekes volt megtapasztalni, hogy némelyik szín mennyire sápaszt, melyik dobja fel az arcomat. 

Nem volt kétségem afelől, hogy jó mulatság lesz, de régebben biztosan nemet mondtam volna egy ilyenre. Most már nem engedhetem meg magamnak, hogy rossz színösszeállításba öltözzek. A színeknek tudom, hogy nagy erejük van és érdekes volt megtapasztalni, mely színek erősítenek, melyek gyengítenek.

 

- mondja Szabolcs, aki valójában agrármérnök és egy manufaktúra vezetője, mégis egyre többször kell olyan rendezvényeken megjelenjen akár szaktanácsadóként, akár VIP vendégként, hogy az öltözködés nagyon fontossá vált a mindennapokban is. 

uzletember.jpg

Az üzleti világban is fontos, hogy egy férfi előnyösen öltözzön

Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is igaz, hogy munka, karrier téren is az öltözködés egy igen fontos dolog. Emellett nagy hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy az előnyös oldalunkat mutassuk, hiszen az összkép sokszor sokkal fontosabb, mint, amit mond az ember. Ez még akkor is igaz, ha most sokan felvonják szemöldöküket és azt gondolják, hogy nem a ruha teszi az embert. Nem a ruha teszi, hanem az, hogy amiben van, az előnyös-e számára vagy sem.

 

Régebben nem lehetett volna elrángatni egy ilyen programra, mert nem voltam én sem abban az élethelyzetben, hogy már ilyenekre is oda kell figyeljek. Ma már tudom, hogy sokat számít, hiszen a magabiztosság nagyon fontos. Szinte éreztem, ahogy nőtt az önbizalmam a "foglalkozáson" és ezt köszönöm Zsófinak!

 

Ha már női szemmel tudod milyen egy ilyen színtanácsadás, egy gardróbrendezés, akkor most már láthatod, hogy egy férfinek sem megy ez másképp. Sosem gondoltam volna viszont, hogy ilyen gondolatokat ébreszt akár a férjemben is az, ha elviszem stylisthoz, hiszen köztudottan ez női program.

Zsófival beszélgetve az is kiderült, hogy a férfiak főleg azt a részt szeretik, amikor egy megbeszélt időpontban már a nekik előnyös ruhákat összeválogatva várja Zsófi őket egy üzletben, hiszen ez időtakarékos, praktikus nekik is.

Ami még kiemelendő és egy hihetetlenül praktikus dolog a vásárláshoz:

- Kapsz a tanácsadás végén egy kis kártyát, melyen rajta vannak a számodra előnyös színek. Ennek segítségével még emlékezned sem kell arra, mi áll jól, hiszen odatartod a ruhához, amit vennél és ha eltér tőle, akkor tudod, hogy nem illene bele a ruhatáradba. Ez egyszerre praktikus és pénztárcabarát, hiszen használatával sokkal könnyebb jó ruhákat vásárolni. A férfiakat mindig úgy emlegetik, hogy a színekben gyengék...ezzel a kártyával nem lesz gondod...

unnamed.png

Ha igazán izgalmas programmal lepnéd meg a családodat, akkor akár családi tanácsadásra is hívhatjátok Zeka Stylingtól Kovács-Cseke Zsófit, hiszen garantáltan jó kezekben lesztek. Ez nem csak egy tanácsadás...ez sokkal több!

 

Te elmennél stílustanácsadóhoz, hogy önbizalmad növeld és jobban érezd magad a bőrödben?

#nemszponzorálttartalom